dimarts, 2 de maig de 2017

El nou espai de Land Art

A cicle inicial hem començat un nou espai de Land Art que ens ha proposat la Sofia, la mestra en pràctiques que ha vingut uns mesos amb nosaltres. 

Durant les darreres setmanes, pares, alumnes i mestres han portat elements naturals a l'escola.
Aquests són els que hem utilitzat a l'espai: fulles, branques, llavors, pinyes, petxines, pedres, troncs...

Per introduir l'espai vam fer activitats per diferenciar elements naturals d'elements de la ciutat. Vam fer-ho a través dels sentits: vista (fotografies d'artistes contemporanis), oïda (sorolls com ambulàncies, cotxes, alarmes, gent, ocells, onades, vent, arbres...), olfacte (olor a camamilla, pi, cafè, sabó, pasta de dents, entre molts altres), tacte (plàstic, metall, fang, teixits sintètics, llana, llavors, fulles seques, etc..), gust (patates fregides, maduixes, pastanaga, kiwi, fruits secs, xuxes,...).

Després vam reflexionar sobre la presència de la natura i la ciutat a la nostra vida amb diferents imatges. Finalment, varem veure fragments de diversos documentals com: Rios y mareas i Baraka.

Per què un espai de Land art? Quins beneficis pot aportar?

L'objectiu principal es acostar als infants a la natura.

Heike Frere a una entrevista per la revista Educació 3.0 , exposa la idea essencial del seu llibre "Educar en verde": necessitem vincular-nos amb la Terra, especialment des de la infància, per desenvolupar tot el nostre potencial, millorar la nostra salut general, a més de l'aprenentatge. I que a través d'aquest vincle contribuïm a despertar la consciència ecològica (individual i col·lectiva) dormida al més profund de cada ésser humà. Amb ella començarem a identificar la destrucció del planeta com la nostra pròpia auto-destrucció i podrem contribuir a la cura de tota vida i al benestar de les generacions futures".

Aquestes són algunes de les obres dels alumnes:Resultat d'imatges de andy goldsworthy land art

Resultat d'imatges de andy goldsworthy land art
Obres d' Andy Goldsworthy en les que s'han inspirat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada