dimecres, 20 de febrer del 2019

El mapa a taula (P2P)



Mestres de l'escola estan participant per tercer any en els tallers P2P que organitza el Macba. Els tallers P2P porten el subtítol "d'igual a igual". En aquestes estones quinzenals, un/a artista ens presenta la seva trajectòria i es fa propostes creatives que tenen a veure (o no) amb la seva manera de treballar. Aquestes activitats (adaptades, corregides, canviades) les traspassem a les classes.

En les sessions de febrer estem treballant amb Marina Montsonís, artista nascuda a la Barceloneta que intenta recuperar costums, receptes i maneres de fer de la gent del barri mariner i que vol donar veu a noves maneres de tractar els aliments.

Uns dies abans del taller ens va fer arribar un missatge on ens demanava que a la primera sessió havíem de portar certs estris i algun ingredient. Després ens va fer anar a comprar a botigues del Raval. Amb les troballes que vam fer a les botigues vam cuinar una sopa molt especiada, picant i àcida que... no estava gens malament.

Uns dies més tard els i les alumnes de Primer i Sisè van rebre la petició de les seves mestres de portar un ingredient que es fes servir sovint a casa. Es van reunir les dues classes i tothom va poder presentar la seva aportació. I alguns van situar el producte en el país de producció. A continuació van buscar afinitats per tal d'elaborar una recepta tot ajuntant ingredients. Val a dir que la xocolata amb llet tenia molts fans per fer "grup de treball". D'aquesta manera, amb allò que havien portat van elaborar un plat ben original, li van posar nom i, malgrat que costi de creure, s'ho van cruspir tot.

En una segona sessió, els mestres i altres participants posen en comú les seves experiències, convertint així les activitats en una cosa comuna i enriquidora.

Aquest és el video resum de l'experiència.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada